Akcija FK Partizan \“Da nam svima bude toplo\“

Izvor: Mondo

\"akcija-fk-partizan-da-nam-svima-bude-toplo\"Delegacija crno-belih, koju su činili Saša Ilić, Lola Smiljanić, Ljubiša Ranković, Marko Ranevski i Snežana Filipović, obišla je Prihvatiliste i prihvatnu stanicu za decu na i uručila pakete pomoći koja je do sada prikupljena.

Pored toga marketing crno-belih je obezbedio i veliki broj poklona iz asortimana Crno-belog butika.

Deca su provela vreme u razgovoru sa fudbalerima, postavljala im pitanja, a finale druženja je bilo organizovano na terenu za mali fudbal, gde su i dečaci devojčice izašli da \“pikaju fucu\“ sa Saletom i Lolom.

Prihvatilištu je potrebno obezbediti novi prostor od 400 kvadratnih metara sa 30 kreveta za zbrinjavanje svih kategorija ugrožene dece Srbije, a trenutno se nalazi u neodgovarajućem prostoru, površine 250 m2, sa kapacitetom od samo 16 kreveta. Kako broj dece često prevazilazi postojeći broj kreveta, zaposleni su prinuđeni da smeštaju decu na pomoćne duseke u hodnik i dnevni boravak.

Renoviranje sadašnjih prostorija nije rešenje, jer ni po standardima, ni po nameni, prostor ne poštuje zakone i konvencije koji štite prava dece.

\“U ime tima i dece prihvatilišta, želimo da se zahvalimo svima u FK Partizan, koji su samoinicijativno organizovali akciju prikupljanja garderobe za našu decu, a uz to nam doneli i neke druge poklone, nama vrlo važne. Inače, sa FK Partizan vrlo dobro sarađujemo godinama unazad i to nam je uvek prijatno iskustvo, kako za decu tako i nas zaposlene, a nadam se i za fudbalere. Želimo da se ta priča nastavi i u narednom periodu nekim drugim aktivnostima, koje ćemo, nadam se, osmisliti svi zajedno\“, izjavila je posle druženja sa delegacijom Partizana. Biljana Bužić, psiholog Prihvatilišta.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020