Ceca, Seve i Čola u humanitarnoj akciji \“Pobedi za decu Prihvatilišta\“

Izvor: Svet

\"ceca-seve-i-cola-u-humanitarnoj-akciji\"U okviru drugog kruga aukcije \“Pobedi za decu Prihvatilišta\“ svoje lične predmete mališanima su poklonili Svetlana Ceca Ražnatović, Severina Vučković i Zdravko Čolić. Cilj akcije je prikupljanje novca za pomoću deci Prihvatilišta, sa krajnjim ciljem preseljenja ove ustanove u prostorije većeg kapaciteta.

Akcija je organizovana kao online licitacija ličnih stvari poznatih ličnosti iz sveta muzike, sporta, mode… Slike predmeta izložene su na sajtu Prihvatilišta i Limunda sa početnim cenama od 1.000 dinara.

\“Sa radošću se priključujem akciji \’Pobedi za decu prihvatilišta\’ i želim da većina ljudi licitira i na taj način prikupimo što je moguće više sredstava za decu. Nedopustivo je da zaboravimo na one kojima je pomoć najpotrebnija. Draga deco, svu sreću ovog sveta želi vam vaša Ceca\“, rekla je ovim povodom Ceca koja je priložila haljinu \“Versace\“, koju je nosila na koncertu u Sloveniji.

Čola je polonio za aukciju svoj crveni sako od satena, koji je imao na čuvenom koncertu na \“Marakani\“, dok je Seve dala crnu, elegantnu, dugu haljinu.

Inače, Prihvatilište za decu i omladinu kao ustanova socijalne zaštite u nadležnosti grada Beograda postoji već 52 godine. Od osnivanja kroz ovu ustanovu je prošlo preko 70.000 korisnika. Prihvatilište zbrinjava decu i mlade uzrasta od 7 do 18 godina, oba pola, kojima je neophodna urgentna pomoć i zaštita. Kategorije obuhvataju decu bez roditeljskog staranja, žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, decu u stanju socijalne potrebe, žrtve trgovine ljudima, decu iz postupka readmisije, decu sa poremećajem ponašanja i druge. Ali, korisnici nisu samo deca sa teritorije Beograda, nego mališani iz cele Srbije, kao i zemalja u okruženju. U proteklom periodu zabeležen je značajan porast mladih iz navedenih kategorija.

Kako je Prihvatilište uspelo da se razvije u ustanovu koju ova deca prepoznaju kao mesto u kome će imati siguran smeštaj, brigu i podršku, sve više njih dolazi tu u potrazi za pomoć.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020