Član Privremenog veća Andreja Mladenović: Obaveza je grada Beograda da u toku 2014. nađe bolje rešenje za smeštaj

Izvor:  Blic

\"clan-privremenog-veca-andreja-mladenovic\"Član Privremenog veća Andreja Mladenović podelio je danas novogodišnje paketiće korisnicima Prihvatiliše za decu u Bulevaru oslobođenja na Voždovcu. Mladenović je, u društvu zamenice sekretara za socijalnu zaštitu Mirosinke Prodanović, obišao Prihvatilište i upoznao se sa uslovima života i rada u toj ustanovi.

– Badnji dan je pravi trenutak da se podsetimo da je pomoć najugroženijima preko potrebna i da mora da dolazi u kontinuitetu. Prihvatilište za decu od sedam do 18 godina jedina je ustanova u Beogradu ovog tipa, koja iz godine u godinu ima sve više korisnika, zbog čega joj je pomoć više nego potrebna – naveo je Mladenović za Beoinfo.

On je ukazao na to da u prihvatilištu ima samo 16 ležaja i da je neophodno sistemsko rešenje kako bi se taj problem rešio.

GRAD OBAVEZAN DA NAĐE BOLJI PROSTOR ZA SMEŠTAJ DECE

– Obaveza je grada Beograda da u toku 2014. nađe bolje i adekvatnije rešenje za smeštaj ove dece. Takođe, pomoć grada mora da bude kontinuirana i u drugim segmentima, da bi se deca osećala zbrinuto i sigurno, a sve u cilju njihove bolje socijalizacije kada napuste ovu ustanovu – ukazao je Mladenović i uputio apel humanim ljudima i preduzećima da se uključe u prikupljanje pomoći za prihvatilište.

Mirosinka Prodanović je podsetila da Prihvatilište zbrinjava razičite kategorije dece različitog statusa asocijalnog ponašanja. Podvrgnuta su, kako je istakla, timskom pedagoškom radu, uključivanju u školu, zbrinuta u pogledu zdravstvene zaštite, kao i korišćenja drugih servisnih usluga.

Korisnici prihvatilišta su dobili paketiće sa odećom, sportskim rekvizitima, higijenske pakete i slatkiše, dok će u toku dana pristići sveže voće koje daruje JP „Beogradske pijace”.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020