Vesti

Prostor Prihvatilišta za decu - Neophodnost novog doma

11.12.2011.

« prethodna - sledeća »

Prihvatilište za decu je ustanova Grada Beograda koja ima tradiciju od 53 godine. Trenutno se nalazi u neodgovarajućem prostoru, površine 250 m2, sa kapacitetom od samo 16 kreveta.

Početkom 2009. godine gradske vlasti su najavile će do kraja godine ova ustanova dobiti novi prostor. Preseljenje Prihvatilišta i pored svih problema koji prate njegov opstanak na postojećoj lokaciji, još uvek nije sprovedeno.

Zgrada Prihvatilista

Čekajući najavljeno izmeštanje, u održavanje Prihvatilišta se nije ulagalo, zbog čega su prostor,nameštaj i sanitarni čvorovi potpuno uništeni, a na pojedinim mestima moguće je da se deca ozbiljno povrede.

Kako broj dece često prevazilazi postojeći broj kreveta, zaposleni su prinuđeni da smeštaju decu pomoćne dušeke u hodnik i dnevni boravak.

Renoviranje sadašnjih prostorija nije rešenje jer ni po standardima, ni po nameni, prostor ne poštuje zakone i konvencije koje štite prava dece.

Prihvatilištu je potrebno obezbediti novi prostor od 400 m2 sa 30 kreveta za zbrinjavanje svih kategorija ugrožene dece Srbije.

Zenska soba

Prozor

 

Muska soba

 

Kupatilo

 

Hodnik