63. Rođendan 2021

Danas nam je divan Dan, našem Prihvatilištu 63-ći rođendan.

Mnoge generacije smo dočekali i ispratili, ali jedno nam je isto, ma koja god da smo generacija.

Uvek smo zajedno delili i radost i tugu i brige i nade. Nekada smo imali i slične snove i strahove, ali smo zajedno gradili nove planove za nove nam pobede. Slavili smo i uspehe otkrivajući naše talente i snage.

Neki od nas su uspeli i rukama da dotaknu najviše zvezde, u trenutku najvećeg mraka , kada im se činilo kao da svetlost ne postoji. Naučili smo da i u tišni, bez reči čujemo i razumemo jedni druge. Da ne odustajemo. Da ustanemo u najvećem padu i nastavimo dalje za naše bolje i lepše sutra.

Upoznali smo i drugačije oblike ljubavi, pokazujući jedni drugima da vredimo onoliko koliko znamo da volimo. Shvatili smo da je ponekad značajno usporiti hod, jer sve je zapravo u našim sopstvenim koracima koji nas vode ka cilju. Upoznali smo bolje i sami sebe, znate onaj najvredniji kutak sopstvene duše koja ne osuđuje i uvek prašta. Naučili smo da se zagrlimo i bez dodira i da cenimo i čuvamo tu lepotu zagrljaja.

Bilo je i takvih dana , kada nam ti dani ne znače baš ništa, kada ih gledamo kako prolaze nekako mimo nas..Ali i to je bilo u redu. I tu smo bolje upoznali sebe i druge. Neki od nas su naučili i da prave picu, vafl, palačinke pa čak i pitu sa sirom.

Danas, želimo da se i Vi osvrnete oko sebe na samo jednu Vašu proteklu godinu i razmislite o onome šta je tek sve lepo pred Vama.

U to ime, u ime svih vaših želja, šaljemo Vam veliki zagrljaj pre svega zahvalnosti što ste deo nas i što ćete zajedno sa nama obeležiti još jednu novu godinu koja je tek pred nama.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020