Akcija \“Poni – moj drug\“

\"akcija-poni-moj-drug-1\"U veseloj i razigranoj atmosferi deca Prihvatilišta dočekala su juče svoje prijatelje koji su se uključili u projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta“ i svojim prisustvom podržali jednu od niza akcija pod nazivom „Poni - moj drug“.

 

Na sportskim terenima i travnatim površinama Zavoda za vaspitanje dece i omladine, Konjički klub „Pegaz“ organizovao je pravu malu školu jahanja, koju su mališani iz Prihvatilišta kao i njihovi drugari iz vrtića „Petar Pan“ sa oduševljenjem pozdravili.

Uz poneki vrisak sreće i sa širokim osmehom zadovoljstva, deca su se pela u sedlo kao da su vrhunski džokeji, hrabro i ponosno držali dizgine, dok su im stručni radnici Pegaza pričali zanimljive priče o ovim plemenitim životinjama.

Njihovim veštinama aplaudirali su Gradska Sekretarka za dečju zaštitu LJiljana Jovčić, glumci Slobodan Stefanović, Iva Štrljic i Igor Bećirić, Vukašin Brajić iz O.T. benda i Miloš Maksimović, voditelj jutarnjeg programa „Uzdizanje“ TV B92.

Kreativni i likovni radovi mališana iz nekoliko beogradskih vrtića viorili su se na vetru očekujući svoje nove vlasnike, a vredni domaćini ugostili su sve prisutne slatkišima i sokovima. Uz osmeh ponudili su i svoje crteže i rukotvorine i sa radošću ubacivali u kasicu sve donacije koje su za njih dobili. Ovaj događaj je na decu ostavio brojne utiske o kojima neprekidno pričaju, ponavljajući svoje podvige i sa nestrpljenjem očekuju sledeće druženje sa ponijima i vršnjacima iz beogradskih vrtića.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020