Aukcija čestitki u Prihvatilištu

Izvor: Blic

\"aukcija-cestitki-u-prihvatilistu\"Tradicionalna novogodišnja svečanost održana je juče u Prihvatilištu za decu i omladinu u Bulevaruoslobođenja 219 na Voždovcu, koju su organizovala deca i zaposleni u ovoj ustanovi u saradnji sa misijom OEBS-a.

Svečanost je priređena u čast donatora koji su pomogli ovoj deci u toku 2008. godine.

Okićene prostorije, novogodišnji ukrasi i lepo ukrašena jelka unele su pravo novogodišnje raspoloženje u Prihvatilište. Deca iz „Zavoda Beograd“, Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vožd“, kao i deca iz Prihvatilišta pevala su i igrala za prisutne, a zatim je održana aukcija novogodišnjih čestitki koje su napravili ovi mališani. Posetioci su se nadmetali za šarene čestitke, a najskuplja je prodata za 1.000 dinara gradskom sekretaru za socijalnu zaštitu Vladanu Đukiću.

- Kupio sam ovu čestitku u ime svog deteta. Mnogo me pogađa to što su neka deca ostavljena i prepuštena sama sebi, i činim sve da im obezbedim normalan život i da se nikada ne osećaju usamljeno, kaže Vladan Đukić.

- Nismo očekivali da ćemo skupiti toliko para od novogodišnjih čestitiki i svi smo veoma srećni zbog toga. Ovo mnogo znači svima nama koji boravimo u Prihvatilištu, ističe B.R.(16), koja je vodila aukciju.

Sav prihod od prodaje novogodišnjih čestitki ide u fond za dodatne aktivnosti dece iz Prihvatilišta. Ovu ustanovu koristi između 400 i 600 dece godišnje, a zahvaljujući donatorima obnovljene su sve prostorije i kupljen kompletan nov nameštaj od početka godine.

Svečanosti su prisustvovali član gradskog veća Darko Božić, sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, direktor VK „Partizan“ Darko Udovičić, kao i vaterpolisti Slobodan Soro i Branislav Mitrović, koji su svojim prisustvom posebno obradovali najmlađe.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020