Članice Slovenačkog poslovnog kluba izmamile osmeh mališanima iz Prihvatilišta

\"clanice-slovenackog-poslovnog-kluba\"U petak 27. maja 2016. godine održana je humanitarna akcija „Izmami osmeh“ za decu iz Prihvatilišta. Događaj je organizovao Slovenački poslovni klub, a cilj događaja bilo je druženje sa decom i prikupljanje sredstava za pomoć Prihvatilištu.

Zahvaljujući velikom broju preduzeća i privrednika koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju, prikupljena su značajna novčana i druga sredstva. Akciju su donacijama podržali: Ambasada Republike Slovenije, Adriatic Motors, Alca trgovina, Alpina, Bel Medic, Color Media Communications, Don Don, Ferročrtalič, NLB banka, Karanović & Nikolić, IN hotel, Atlantic Group, PS Domina, Omladinska zadruga Vrednica, Triglav osiguranje, Eurocom, ASEE, JUB, DHL, Markat Media, Unior Teos, G4S i Košarkaški savez Srbije.

Događaj je otvorila Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog poslovog kluba, koja je naglasila da deca jesu najvažnija i da će Klub kao i do sada nastaviti da organizuje slične akcije. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević se u ime grada Beograda zahvalio na donacijama. On je naglasio da je važno pomagati najmlađima i pomoći im da uče, rade na sebi i da se razvijaju, kako bi jednog dana oni bili ti koji pomažu drugima i svojoj zemlji. Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta, zahvalila se na donacijama i dodala da će Prihvatilište, upravo uz pomoć prijatelja i ovakvih akcija, uskoro moći da se preseli u veće prostorije, gde će biti više mesta za decu kojoj je potrebna pomoć.

Nakon otvaranja događaja i zvaničnog obraćanja usledio je kratak i zanimljiv program za decu. Govoreći o kremšnitama, Bledu, Prešernu, Ljubljani, hrabrom dečaku po imenu Kekec i mnogim drugim zanimljivostima, profesorka Maja Đukanović sa Filološkog fakulteta predstavila je deci Sloveniju i njene čari. Najviše pažnje izazvali su eksperimenti koje su izveli studenti sa Hemijskog fakulteta u Beogradu. Mališani su budno pratili kako se pravi pasta za zube za slonove, kako tečnost „sama od sebe“ može menjati boju i slično. Treći deo događaja bio je rezervisan za literarne, kulinarske i druge radionice. Radionica „Ukrasi svoj mafin“ organizovana je uz pomoć kuvara iz In hotela. Literarnu radionicu u kojoj su deca pravila svoju knjigu, vodio je pisac Milan Nardin. Deca Prihvatilišta su uz asistenciju Nataše Kovačević odigrala par utakmica basketa sa decom članova Slovenačkog poslovnog kluba dok su ostali iskoristili priku da im na lep i zanimljiv načn Aleksandra Mihaljević oslika lica. Gosti događaja bili su naša poznata košarkašica Nataša Kovačević, KUD Kostolac i KUD Đoka Pavlović iz Beograda, kao i Smooth Acoustic Band iz Beograda.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020