Dan porodice 2017

Kao i svake godine, Prihvatilište za decu je 15. maja obeležilo Međunarodni dan porodice. Već šestu godinu za redom Prihvatilište su posetili sugrađani, pripadnici javnih službi grada Beograda, mnogi prijatelji ove kuće iz javnog sektora, drugari iz osnovnih i srednjih škola, vrtića i domova za decu bez roditeljskog staranja.

Kao i uvek, svi posetioci su uživali u kulturno-umetničkom programu koji je ove godine bio u formi karaoke pevanja u kome su učestvovale ličnosti iz javnog života poput Sergeja Ćetkovića i Ivane Jordan koji su pevali zajedno sa mališanima. Manifestaciju su zvanično otvorili Nataša Stanisavljević, sekretarka Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu i Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta.

Program je vodio veliki prijatelj Prihvatilišta, Svetislav Bule Goncić, a manifestaciju su posetile brojne javne ličnosti koji godinama podržavaju rad Prihvatilišta, a među kojima su i legende muzičke scene Sergej Ćetković i Ivana Jordan, mlada rok zvezda Džoni Ranković, poznati srpski atletičar Dragutin Topić, Danica Karić, Vladan Savić i mnogi drugi.

U igrama bez granica koje su nastupile nakon programskog dela učestvovala su deca iz drugih domova i institucija sistema socijalne zaštite, osnovnih i srednjih škola, klubovi za odrasla i stara lica, studenti Fakulteta sporta i vizičkog vaspitanja, učenici iz doma učenika srednje PTT škole, kao i predstavnici vojske Republike Srbije, prijatelji iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske Akademije, Saobraćajne policije, Žandarmerije, Zavoda za bolesti zavisnosti.

Dok su trajale igre bez granica, najmlađi posetioci manifestacije su se zanimali radionicama kreativnog karaktera i učestvovali u organizovanom Lovu na blago.

Zahvaljujemo Gradu Beogradu i gradskom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, ličnostima iz javnog sektora, drugarima iz ustanova, škola i vrtića, institucijama, javnim službama i servisima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju. Hvala kompaniji DonDon, Iceberg salatama, Gradskim pijacama, DOO Rajkovićki izvori, Svetislavu Buletu Gonciću i UK Vuk, Marijani Rajić na ogromnoj pomoći i podršci u realizaciji ove manifestacije, Grupi IDE, štampariji Vrabac, Vili Jelena, Serbo spartans timu, A.K. Top Jump, Zornića kući, kao i svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije!

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020