Dragana Ognjenović za Prihvatilište

Izvor: Alo

\"\"Kreatorka Dragana Ognjenovć pokazala je preksinoć da moda može da posluži za skretanje pažnje na bitna socijalna pitanja. Tako je Muzej grada Beograda bio kulisa za humanitarni performans čiji je lajtmotiv bio “instant”, a svrha prikuplanje pomoći za novi objekat prihvatilišta za decu grada.

Pred velikim brojem poklonika mode, kreatorka je pokazala svoju novu kolekciju majstorskih krojeva u prepoznatljivom koloritu - crna, crna, tračak belog... Centalni deo revije bio je svečano postavljen sto sa gomilom šampanjca i predimenzioniranim listovima na kojima je pisalo “instant meni”. Na čelu je sedeo Filip Maksimović, koji je poneo jedini muški model oblikovan kao dugačka haljina, što je privuklo posebnu pažnju. Nakon završetka, posetioci su pozvani da priđu i sami se posluže šampanjcem.

Inače, prihvatilište koje zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, među kojima su žrtve nasilja i trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja i deca sa ulice, više od 15 godina radi u neadekvatnom i malom prostoru. Zvanični kapacitet je 30 korisnika, dok se realno raspolaže sa 16 kreveta. Uprkos tome, broj dece često prevazilazi 25 kada su mnoga prinuđena da spavaju na pomoćnim dušecima u hodniku i boravku.

Donirajte i vi! Primalac: Zavod za vaspitanje dece i omladine, Pobedi za decu prihvatilišta, Bulevar oslobođenja 219, 11000 Beograd. Svrha uplate: Uplata za projekat “Pobedi za decu Prihvatilišta br. 08-979” Broj računa: 840-1421761-32.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020