Grad je posle 15 godina našao adekvatan prostor za Prihvatilište za decu

Izvor: Blic

\"sinisa-mali-prihvatiliste-za-decu-na-jesen-u-novom-prostoru\"Gradonačelnik Siniša Mali prisustvovao je danas 57. rođendanu Prihvatilšta za decu i tom prilikom najavio da je Grad obezbedio novi, adekvatan prostor za tu važnu ustanovu.

U Dečjem kulturnom centru Beograda, Mali je precizirao da novi objekat ima 1.700 kvadratnih metara i da u potpunosti odgovara potrebama Prihvatilišta.

– Pošto su nadležni iz ove ustanove dali odobrenje, Grad će pokrenuti inicijativu za razmenu imovine sa vlasnikom tog objekta. Ta procedura ne bi trebalo da traje duže od mesec-dva, posle čega će se krenuti u njegovu adaptaciju. S obzirom na veličinu tog prostora, on će moći da bude iskorišćen i za neke druge oblike socijalne zaštite – najavio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je takođe ukazao da će se Grad ubuduće ozbiljnije baviti socijalnom politikom.

– U narednih mesec, mesec i po dana, izaći ćemo sa jasnom strategijom socijalne politike. Cilj nam je da se pre svega bavimo najosetljivijim slojevima društva, a to su upravo deca. Jedan od prvih koraka će biti da Prihvatilište za decu dobije prostor kakav i zaslužuje, uz sve propratne kadrove i aktivnosti – rekao je gradonačelnik.

Mali je podsetio da je za ovih 57 godina Prihvatilište za decu udomilo više od 70.000 mališana iz Beograda i iz cele Srbije, kao i da već duži vremenski period ta značajana ustanova radi u neadekvatnim uslovima.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020