Humanitarna akcija \“Pobedi za decu Prihvatilišta\“

Izvor: Beoinfo

Svečanim odbrojavanjem, Nataša Bekvalac i deca iz Prihvatilišta, tačno u 12 sati, otvorili su humanitarnu aukciju „Pobedi za decu Prihvatilišta”. Cilj akcije je prikupljanje novca za pomoć deci Prihvatilišta i preseljenje ove ustanove u prostorije većeg kapaciteta. Akcija je organizovana kao online licitacija ličnih stvari poznatih ličnosti iz sveta muzike, sporta, mode.

Za prvi krug licitacije, svoje lične predmete poklonili su Nataša Bekvalac, Nemanja Vidić i Željko Joksimović. Slike predmeta su izložene na sajtu Prihvatilišta, na adresi www.prihvatiliste.rs, i Limunda www.limundo.com.

Povodom početka aukcije, deca Prihvatilišta su Nataši Bekvalac, koja je i promoter čitave akcije, uručila ukrašenu kućicu kao simbol preseljenja u nove prostorije.

I pored mnogobrojnih obaveza, akciji se odazvao i Nemanja Vidić, fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije, kome su deca zahvalila čestitkom, kojom su mu ujedno i poželela uspeh na predstojećem svetskom prvenstvu u fudbalu.

Željku Joksimoviću, koji je za aukciju darivao majicu sa Evrosonga 2004, deca su takođe napravila poklon čestitku, podestivši ga na njegove muzičke početke.

Iako je Prihvatilište pod ingerencijom grada Beograda, ova ustanova prihvata decu sa teritorije cele Srbije, tako da se u njoj godišnje zbrine oko 600 dece.

Na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Prihvatilišta, pored promotera akcije Nataše Bekvalac, prisutnim novinarima obratili su se Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta, Vladan Đukić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, Dragan Rolović, direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine, i glumac Branislav Lečić. O tehničkim detaljima akcije govorio je Vladimir Nikolić, direktor „Limunda”.

U sledećim krugovima aukcije, svoje lične predmete ponudiće Severina, Vlado Georgijev, Ceca Ražnatović i Zdravko Čolić.

Odbojkaški savez Srbije je na nedavno održanoj aukciji bio jedan od najvećih donatora Prihvatilišta za decu i omladinu.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020