Humanitarna revija Aleks Šušak za decu iz Prihvatilišta

Izvor: Tanjug

\"humanitarna-revija-aleks-susak\"U rezidenciji kanadskog ambasadora u Beogradu, Filipa Peningtona, održana je humanitarna revija kanadske modne kreatorke srpskog porekla Aleks Šušak, kako bi se prikupile donacije za decu iz beogradskog Prihvatilišta. Šušakova je tom prilikom predstavila svoju novu „COLOUR kolekciju“, u okviru tradicionalnog događaja koji organizuje agencija Fabrika „Belgrejd fešn najts“.

„Ovo je veče kanadsko-srpske mode“, rekla je direktorka agencije „Fabrika“ Vesna Mandić, koja je navela da kanadska ambasada dugi niz godina pomaže deci Prihvatilišta, u čemu u protekle četiri godine učestvuje i ta agencija.

„Mi decu Prihvatilišta snabdevamo raznim stvarima, dobili su dosta hrane, sveske koje su potrebne za početak škole, novu obuću“, rekla je Mandićeva, istakavši da su preko donatora uspeli da deci obezbede ono što im je najpotrebnije. Takođe, pozvala je ljude dobre volje da uplate novac na zaštićen račun Prihvatilišta.

Govoreći o svojoj kolekciji, dizajnerka Aleks Šušak je rekla da je reč o jedinstvenoj mešavini tri materijala – kože, teksasa i svile i istakla da joj je ovo prva humanitarna revija u Srbiji.

Šušakova je, kaže, inspiraciju pronašla u kombinovanju čvrstih i mekanih materijala i kreirala jedinstvenu kolekciju koja je ručno oslikana.
Izrazivši zadovoljstvo zbog prisustva Aleks Šušak, kanadski ambasador Penington je reviju okarakterisao kao „raznobojnu i originalnu“.

Od 2014. godine, Šušakova redovno predstavlja kolekcije za svaku sezonu, a kolekcije uglavnom čine svilene, ručno slikane haljine, pantalone i kaftani.

Ova kanadska dizajnerka srpskog porekla magistrirala je na univerzitetu u Torontu, a kreativni je direktor i vlasnik modne linije „Aleks Šušak“.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020