Humanitarna revija Antonija Grimaldija za Prihvatilište za decu

Izvor: Tanjug

\"humanitarna-revija-antonija-grimaldija\"U ambasadi Italije u Beogradu održana je humanitarna modna revija italijanskog modnog kreatora Antonija Grimaldija za decu beogradskog Prihvatilišta za decu, u organizaciji agencije „Fabrika“.

Doniranim sredstvima predviđeno je da se obnovi zgrada Prihvatilišta za decu - institucije koja pomaže i prihvata decu od sedam do 18 godina bez roditeljske ili bilo kakve brige.

„Posećujemo Prihvatilište već dve-tri godine, odlazimo tamo, igramo fudbal i rado smo se odazvali ovoj humanitarnoj saradnji“, istakao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco.

Direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković naglasila je da su deca beogradskog prihvatilišta srećna što imaju ovakve divne prijatelje koji su izdvojili vreme za takvo veče.

Predstavnicima javnog, političkog i kulturnog života Srbije predstavljeni su modeli Antonija Grimaldija, koji se rado odazvao i prihvatio učešće na ovom humanitarnom događaju.

Grimaldi je poznat u modnim svetu kao neko ko spaja tradiciju sa savremenim izrazom, a u Birčaninovoj 9 predstavljen je spoj etno motiva, portreta 16. veka, savremene arhitekture sedamdesetih godina prošlog veka.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020