Igrama bez granica u Prihvatilištu za decu obeležen Svetski dan porodice

Izvor: Beoinfo

Igrama bez granica pod nazivom „Ruka u ruci – deca u porodici” na sporstkim terenima Prihvatilišta za decu u Bulevaru oslobođenja 219 obeležen je Svetski dan porodice. Manifestaciji su prisustvovali gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i njegova zamenica Aleksandra Krstić.

Width = 420px Height = 315px

Width = 786px Height = 16px

– Svetski dan porodice tradicionalno obeležavamo na ovom mestu. Grad Beograd u Prihvatilištu za najmlađe onima kojima je porodica najpotrebnija na određen način to nadoknađuje. Sekretarijat za socijalnu zaštitu će u narednom periodu uraditi sve da se poprave uslovi boravka naših korisnika u prihvatilištu, kao i uslovi rada zaposlenih u ovoj ustanovi. Zato ćemo u narednom periodu sprovesti postupak proširenja i adaptacije postojećeg objekta ove ustanove – istakao je Matić.

Rukovodilac prihvatilišta Danijela Stajković podsetila je da je ova ustanova tokom 55 godina postojanja zbrinula više od 70.000 dece.

– Zahvaljujem gradu Beogradu što nas podržava svih ovih godina i što će stvoriti uslove da Prihvatilište dobije novi dom i mogućnost da budemo još bolji i kvalitetniji u svom radu – rekla je Danijela Stajković.

Pozivu da učestvuje na današnjoj manifestaciji odazvali su se i naši proslavljeni sportisti Milica Mandić i Dragutin Topić.

– Svetski dan porodice je izvanredna prilika da pokažemo koje su prave vrednosti i šta deci treba da bi rasla u zdravoj sredini. Prvi put sam ovde i oduševljena sam ovolikom količinom dobre energije i odličnom atmosferom u kojoj se odvijaju igre bez granica – istakla je Milica Mandić.

U organizaciji današnje manifestacije učestvovali su javna komunalna preduzeća „Parking servis” i „Gradsko zelenilo”, Vatrogasna brigada Beograda, Hitna pomoć, Zavod za bolesti zavisnosti, Komunalna policija, piloti 204. vazduhoplovne baze, Vojska Srbije, centri za socijalni rad iz Beograda i Srbije i brojne beogradske osnovne i srednje škole i predškolske ustanove. U zabavnom programu učestvovale su gimnastičarke sportskog kluba „Ritam”, hor „Čarolija”, mladi karatisti kluba „Skipper”, Mini muzička akademija, zumba instruktori i klub „Ima dana”.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020