Krkobabić najavio preseljenje Prihvatilišta za decu

Izvor: Studio B

\"krkobabic-najavio-preseljenje\"Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić najavio je, tokom posete Prihvatilištu za decu i omladinu na Voždovcu, da će ta ustanova biti preseljena u veće prostorije.

\"Prihvatilište će dobiti novi objekat, oko 1.000 metara kvadratnih, gde će biti ispunjeni svi standardi i uslovi i gde će se deca osećati kao u svojim kućama\", rekao je Krkobabić.

Zamenik gradonačelnika je kazao da je veoma bitno za decu što ih i u tako skučenom prostoru vaspitači lepo primaju, ali da su potrebne veće prostorije i da se traži nova lokacija.

Useljenje u nove prostorije očekuje se do kraja ove ili početkom sledeće godine, dodao je Krkobabić.

Danas je stigla i prva donacija Prihvatilištu od firme \"Fine Inc. Doo - Ljubav Vera Nada\", a njen zastupnik Jelena Popović najavila je da će 10 odsto od mesecne zarade te firme ići u humanitarne svrhe.

Prihvatilište za decu i omladinu godišnje zbrine 600 dece bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja, zlostavljanu i zanemarenu decu, decu žrtve trgovine ljudima, ilegalne imigrante i decu s poremećajem u društvenom ponašanju.

Prihvatilište ima 16 kreveta, a u njemu su privremeno smeštene i dve romske porodice koje su iseljene iz nehigijenskg naselja pored univerzitetskog sela \"Belvil\", na Novom Beogradu.

Krkobabić je najavio i da će kontejneri za Rome, koji se grade u Mirijevu, biti opremljeni do nedelje i da će svi Romi biti trajno zbrinuti.

U Orlovsko naselje u Mirijevu će se preseliti dve porodice smeštenu u Domu za decu bez roditeljskog staranja \"Drinka Pavlović\", osam porodica raseljenih iz Vojvođanske ulice i dve porodice sa šestoro dece koje se trenutno u Prihvatilištu.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020