Milan Krkobabić posetio Prihvatilište za decu i omladinu

Izvor: Beoinfo

\"krkobabic-najavio-preseljenje\"Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika, posetio je danas Prihvatilište za decu i omladinu u Bulevaru oslobođenja 219. Ova ustanova socijalne zaštite, čiji je osnivač grad, godišnje zbrine oko 600 dece bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja, zlostavljanu i zanemarenu decu, zatim decu koja su žrtve trgovine ljudima, ilegalne migrante i decu sa poremećajem u društvenom ponašanju. Trenutno su u Prihvatilištu zbrinute i dve romske porodice iz nehigijenskog naselja u Bloku 67 na Novom Beogradu.

– Potrudićemo se da u toku ove godine ili početkom sledeće obezbedimo novi objekat za prihvatilište, površine oko hiljadu kvadratnih metara, u kojem će biti ispoštovani svi standardi i u kojem će ljudi zaduženi za rad sa decom imati mnogo bolje uslove. To je moja, lična inicijativa, a imam svu podršku gradonačelnika Beograda jer je briga o deci imperativ grada. Nastojaćemo da deci obezbedimo prostor u kojem će se osećati lepo i dobro jer su došla iz različitih sredina sa brojnim problemima. Pokušaćemo i da animiramo velike kompanije ne samo da daju sredstva već i da pokažu solidarnost i ljubav prema ovoj deci, kojoj je to više nego potrebno – rekao je Krkobabić.

Prvi donator je vlasnica preduzeća „Ljubav, vera, nada” Jelena Popović, koja je odlučila da svakog meseca deset odsto svog profita daruje upravo ovoj ustanovi.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020