Novogodišnja proslava Prihvatilišta za decu

Izvor: Danas

Štićenici Prihvatilišta za decu i omladinu, odigrali su juče na sceni Stare garaže u Muzeju automobila novogodišnju predstavu „Beli sneg“, a nastupali su i dečji animator Petar Marić, kao i članovi Plesnog kluba „Vračar“ i Kapuero kluba „Sensala“. Održana je i prodajna izložba dečjih radova.

- Iako stručni tim Prihvatilišta radi u teškim uslovima, uspevaju da najveći broj dece vrate u svoje domove. U radu postižu odlične rezultate i zato se nadam da ćemo iduću proslavu imati u nekim drugim njihovim prostorijama - rekla je Milojka Maslać-Demšar iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Prihvatilište za decu i omladinu zbrinjava sve kategorije dece iz oblasti socijalne zaštite - decu bez roditeljskog staranja, onu koja su u stanju socijalne potrebe, žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trafikinga, decu u sudskom postupku i procesu readmisije. Stručni tim Prihvatilišta na raspolaganju je deci 24 sata, kao i gradu, i spreman za intervencije u svim situacijama. Obučeni stručni radnici posebno su efikasni u vanrednim situacijama, koje nažalost nisu retke. Na godišnjem nivou, ova ustanova zbrine između 400 i 600 mališana oba pola, uzrasta od 7 do 18 godina.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020