Održan sastanak sa predstavnicima Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Opštine Stari grad i agencije New Moment

U okviru projekta “Pobedi za decu Prihvatilišta”, 29. oktobra je održan sastanak sa predstavnicima Opštine Stari grad, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i agencije New Moment. Tema sastanka je bila pronalaženje zemljišta za izgradnju (ili postojećeg objekta za adaptaciju) novog prostora za Prihvatilište za decu.

Ovo je nastavak pregovora sa gradskim i opštinskim vlastima oko dobijanja zemljišta (ili raspoloživog objekta za adaptaciju) u širem centru Beograda, koji su već vođeni sa opštinama Zvezdara, Palilula i Savski venac. Sastankom je pokrenut proces razmatranja mogućnosti dobijanja podrške od Opštine Stari grad, koja je izrazila želju da pomogne u rešavanju ovog gorućeg problema. Kosta Andrić, član gradskog veća Opštine Stari grad, potvrdio je da će u roku od 7 dana poslati odgovor da li na toj opštini postoji parcela ili objekat koji bi ova opština mogla da ustupi Prihvatilištu.

Sastanku su prisustvovali Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, Kosta Andrić, član gradskog veća Opštine Stari Grad, Aleksandra Krstić, zamenica gradskog sekretara za socijalnu zaštitu, Ljiljana Radović, pomoćnica gradskog sekretara za socijalnu zaštitu, Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu, Branka Conić, PR direktor New Momenta, i Katarina Todosijević, PR account direktor New Momenta.

Agencija New Moment priprema finalni predlog kampanje za izgradnju nove kuće za Prihvatilište.

Prvi korak bi predstavljala organizacija konferencije za štampu sa rezultatima dosadašnje kampanje i najava predstojećih aktivnosti u borbi za izgradnju nove kuće Prihvatilišta za decu.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020