Održana humanitarna modna reviju za Prihvatilište za decu

Izvor: Pravda

U organizaciji modne agencije Fabrika, sinoć je u hotelu Zira održana humanitarna modna reviju za Prihvatilište za decu. Svoje kolekcije predstavila je modna kuća Bilicki sa kreatorom Vladimirom Stojanovićem, dizajner Dragana Ognjenovic i Verica Rakocević.

Prihvatiliste je ustanovu koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice.

Cilj ovog događaja je bio da se prikupe sredstva za proširenje prostora, jer deca u Prihvatilištu trenutno žive na 250 kvadratnih metara, pored prostora, deca oskudevaju u hrani i brojnim proizvodima. Zahvaljujući donatorima za ovo humanitarno veče prikupljena su sva osnovna sredstva za higijenu, održavanje čistoće ustanove, hrana, garderoba, a svi prisutni obardovali su decu Prihvatilišta poklonima koje su donosili za njih.

U nastavku ove akcije očekuje se da se prikupi još sredstava za proširenje životnog prostora ugrožene dece.

Pred Novogodišnje slavlje ulepšali smo još jednim humanitarnim gestoma i hvala svima na podršci, poručuju iz agencije Fabrika.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020