Penzioneri pomažu Prihvatilište za decu

Izvor: Danas

\"penzioneri-pomazu-prihvatiliste\"U Dvorani Doma sindikata večeras od 18 sati biće održana humanitarna manifestacija pod nazivom „Stari za mlade“. Manifestaciju organizuju „Dnevni centri i klubovi“ Gerontološkog centra Beograd, kao deo kampanje „Beograd - za treće doba prijatan grad“.

Korisnici ovih centara pripremili su prodajnu izložbu „Treće doba“, kao i humanitarni koncert pod nazivom „Sedamdesete“. Karte za koncert nemaju cenu, već će posetioci prema svojim mogućnostima moći da ostave novčani prilog, koji će otići za proširenje kapaciteta Prihvatilišta za decu.

„Naši najstariji sugrađani imaju potrebu i želju da u svojim zlatnim godinama učine nešto specijalno i da svoju energiju usmere ka onima koji su im najbitniji, a to su naši najmlađi. Zbog divne ideje i namere naših penzionera svi učesnici i koji su uključeni u realizaciju i osmišljavanje čitave manifestacije rade kao volonteri. Pridružiće nam se i poznate dame naše javne scene, koje će specijalno za tu priliku pripremati svoje specijalitete“, izjavila je upravnica RJ Dnevni centri i klubovi za stara lica Maria Markov. Ona je pozvala sve društveno odgovorne kompanije, mala i velika preduzeća, medije i društveno odgovorne pojedince da podrže akciju i učestvuju u promociji širenja svesti o međugeneracijskoj saradnji, kao i poboljšanju kvaliteta života najstarijih sugrađana koji na ovakav način žele da pomognu najugroženijim i najmlađim Beograđanima. Usluge Dnevnih centara i klubova za odrasla i starija lica trenutno koristi više od 12.500 starijih Beograđana. U planu je, kaže upravnica Markov, proširenje kapaciteta te ustanove, čime će se i broj korisnika o kojima brinu udvostručiti.

Sedamdesete

Koncert „Sedamdesete“ izvešće talentovani penzioneri uz podršku poznatih pevača narodne muzike Miroslava Ilića i Merime Njegomir i Narodnog ansambla RTS-a. Nastupiće i dečiji hor Vrapčići, a prisutne će zabaviti TV voditelj Ivan Ivanović, a program vodi Minja Subota.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020