Peti krug onlajn aukcije

Izvor: Blic

Peti krug humanitarne onlajn aukcije Prihvatilišta za decu pod nazivom „Pobedi za decu Prihvatilišta“, u kojoj se putem licitacija prodaju odevni predmeti poznatih ličnosti počinje danas. Ovog puta humanitarnoj akciji pridružili su se Nađa Higl, Dušica Spasić, Vanja Grbić i Sergej Ćetković.

\"peti-krug-onlajn-aukcije\"

 

Humanitarna akcija „Pobedi za decu Prihvatilišta“ ima za cilj preseljenje Prihvatilišta u veće prostorije kako bi se obezbedilo dovoljno mesta za svu decu kojoj je potrebna pomoć. Godišnje kroz njega prođe i do 600 dece uzrasta od sedam do 18 godina, a briga o njima traje 24 sata. Ova ustanova pruža smeštaj deci bez roditeljskog staranja, deci i omladini koja su žrtva nasilja, zanemarivanja ili zlostavljanja, žrtvama trafikinga, deci sa problemima u ponašanju ili koja su u sudskom postupku, koja kasnije bivaju trajno zbrinuta.

– Zgradu delimo sa Zavodom za vaspitanje dece i omladine, a nije baš podobno da žrtve nasilja ili zlostavljanja budu u istom dvorištu sa decom kojima je Sud izrekao razne vaspitne mere – mišljenje je stručnog tima.

Onjaln aukcija je postavljena na sajtu Prihvatilišta za decu www.prihvatiliste.rs, kao i na sajtu aukcijske kuće „Limundo“ www.limundo.com. Početna cena svih stvari je 1.000 dinara i licitiranje će trajati narednih 10 dana. Nađa je poklonila kape za plivanje sa svojim imenom, Dušica Spasić narukvicu i minđuše, Sergej svoju omiljenu majicu za plažu, dok je Vanja Grbić poklonio potpisan dres. U četvrtom krugu u kom su učestvovali Bajaga, Tijana Dapčević, Dule Savić, Jovana Janković i Srđan Predojević, prikupljeno je više od 45.000 dinara.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020