Pomoć za najmlađe i najstarije sugrađane

Izvor: Danas

\"logo-drzavna-lutrija-srbije\"Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu izdvojilo je 10 miliona dinara iz Fonda igara na sreću za podršku socijalnoj politici Grada Beograda. Po pet miliona dinara Grad je namenio Prihvatilištu za odrasla i stara lica i Prihvatilištu za decu i omladinu, na Voždovcu.

- Beograd je zbog krize, nažalost, kao i sve lokalne samouprave, morao da pretrpi značajno smanjenje budžeta. Veoma je teško gradonačelnicima da rade u takvim uslovima, zbog toga se Ministarstvo trudi da im pomognemo koliko možemo. Dogovorili smo se da sa ovih 10 miliona dinara pomognemo naše najmlađe i najstarije sugrađane - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, pohvalivši angažovanje Grada Beograda u sprovođenju socijalne politike. On je najavio za jesen niz akcija koje bi trebalo da pomognu lokalnu samoupravu.

Prema rečima rukovodioca Prihvatilišta za decu i omladinu Danijele Stojković, ova ustanova će novac upotrebiti za kupovinu minibusa kojim će prevoziti svoje korisnike na razne manifestacije i izlete u druge gradove. Za razliku od njih Prihvatilište za odrasla i stara lica, kako je rekao direktor ove ustanove Prvoslav Nikolić, upotrebiće za renoviranje kuhinje, trpezarije, ambulante i nabavku lekova. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je uverenje da će se i sledeće godine raditi istim intenzitetom na sprovođenju socijalne pomoći najugroženijim stanovnicima Beograda.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020