Požar u Prihvatilištu za decu, nema povređenih

Izvor: Studio B

Prihvatilište za decu na Voždovcu danas popodne zahtavio je požar i zgrada je evakuisana, tako da povređenih nema. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio je na licu mesta i rekao da će se uskoro naći rešenje za novi prostor.

Požar je izbio u 16 i 45 sati, a u policiji je potvrđeno da su svi evakuisani i da povređenih nema.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je večeras Prihvatilište za decu i omladinu.

– Šteta nije mala ali je najvažnije da nema povređene dece. Za Beograd su deca najveći prioritet i zato smo odmah došli da vidimo šta se dogodilo. Na sreću, deca nisu bila u prostoriji koja je zahvaćena požarom, a mi ćemo koliko sutra već krenuti u rekonstrukciju dela objekta koji je stradao, kupovinom nameštaja i svega drugog što je potrebno. Ova deca zaslužuju mnogo bolje uslove, a mi smo još početkom godine počeli potragu za novim prostorom. Prostor je pronađen i do 1. decembra ćemo izaći sa lepom vešću o prostoru na Zvezdari koje će biti po prvi put Prihvatilište za decu sa ulice Grada Beograda. Uslovi će biti mnogo bolji i prihvatljiviji i to će biti velika pobeda svih nas – istakao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je istakao da u međuvremenu deca neće ostati bez prostora, jer će im u pomoć priteći i obližnji Zavod za vaspitanje dece i omladine.

– U narednih desetak dana potpuno ćemo rekonstruisati ovaj deo objekta i u njega će moći da se vrate sve dok ne završimo potpuno novi objekat. MUP je ovde, uviđaj je u toku, vatrogasci su obavili svoj posao, ali najvažnije je da niko nije povređen ili stradao na bilo koji način – istakao je Siniša Mali.

Obilasku prihvatilišta prisustvovala je i Nataša Stanisavljević, gradski sekretar za socijalnu zaštitu.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020