Prihvatilište proslavilo 55. rođendan, i dalje bez novog prostora

Izvor: Blic

\"prihvatiliste-proslavilo-55-rodjendan\"Prihvatilište za decu proslavilo je danas 55. rođendan, i za tu priliku organizovana je svečanost u Kolarčevoj zadužbini. Proslava rođendana protekla je u svečanoj atmosferi. Skup je otvorio gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić koji je podsetio na glavni problem Prihvatilišta, a to je nedostatak adekvatnog prostora koji im je potreban za rad. On je istakao značaj ove institucije i javno obećao pomoć.

Danijela Stajković, predsednica Prihvatilišta za decu rekla je da je zadovoljna jer im je prvi put obećano da će dobiti novi prostor u kome na adekvatan način mogu da pomažu ugroženoj deci.

- U dosadašnjoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Prihvatilištu za tri godine prikupili smo 4,5 miliona dinara i 4.000 evra - rekla je Stajković.

Program je protekao u svečanoj atmosferi uz bogat muzički program kome su svoj doprinos dali finalisti i pobednica takmičenja \"Prvi glas Srbije\".

Glumac Goran Sultanović na poetičan način govorio je o istorijatu institucije Prihvatilišta, kada je podsetio na činjenicu da je do ovog trenutka kroz nju prošlo više od 70.000 mladih i dodao da su 1998. godine preseljeni sa prostora od oko 1000 metara kvadratnih u četiri puta manji prostor.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020