Prihvatilište za decu napunilo 58 godina

Izvor: Blic

\"prihvatiliste-za-decu-napunilo-58-godina\"Prihvatilište za decu proslavilo je danas 58. rođendan u Ustanovi kulture Vuk Stefanović Karadžić.

Deca iz Prihvatilišta su bila oduševljena repertoarom i aplauzom su pozdravljala izvođače. Program je vodila Nina Lečić, a neki od izvođača su bili i klovn Marko, KUD \"Gradimir\", gimnastičarke SK \"Ritam\", Beogradski igrački centar, dečji bend \"Pahuljice\", i drugi.

Goste je dočekala Danijela Stojkovac, rukovodilac ovog prihvatilišta.

- Ona ima pune ruke posla, to je hrabra žena koja radi ozbiljno i odgovorno svoj posao kako bi deca koja potraže zaštitu imala krov nad glavom, i zdrav i miran život u prihvatilištu - najavila je voditeljka rukovodioca centra Danijelu Stajkovac.

Deca iz ovog ustanove već dugo čekaju na novo i veće prihvatlište, a prošle godine za rođendan i gradonačelnik im je obećao novi prostor.

- Projekat \"Pobedi za decu Prihvatilišta\" još traje, a ono što je najbitnije je da je obećanje gradonačelnika Siniše Malog verodostojno. Iskreno se nadamo da ćemo u što kraćem roku preći u novi prostor koji će deci ponuditi humanije uslove za život. Taj prostor će mališanima omogućiti da osete bezbednost i sigurnost posle ozbiljnih trauma koje su proživeli - kaže za “Blic” Danijela Stojkovac.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020