Prihvatilište za decu otvoreno tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Izvor: Kurir

U Prihvatilištu će biti i 31. decembra kada će se Deda Mraz, kako kaže, \"ušunjati\" i zahvaljujući građanima doneti poklone deci. Navodeći da se svake godine povećava broj dece koja prođu program u Prihvatilištu, Stajković kaže da ih je prošle godine bilo 425, do polovine decembra ove godine 530, a da će, kako procenjuje, do kraja godine usluge Prihvatilišta koristiti oko 600 mališana

Prosečno dnevno ta ustanova prihvati i zbrine tridesetak dece, među kojima su često i oni koji su i ranije koristili usluge prihvatilišta da bi se zatim vratili u svoje uglavnom osiromašene porodice.Stajković kaže i da je to za 16 kreveta, koliko Prihvatilište trenutno ima, previše dece i dodaje da svi oni na jednom mestu, uzrasta od sedam do 18 godina, predstavljajaju heterogenost sa kojom je teško raditi kada ne postoje odgovarajući uslovi, a što je trenutno slučaj sa Prihvatilištem.

Zbog toga očekuje i nada se da će uskoro početi gradnja novog Prihvatilišta, jer je projekat urađen pre tri godine, a obezbeđena je novac od donatora.

\"Očekujemo da se u toku naredne godine Prihvatilište nađe na nekoj drugoj lokaciji sa 30 kreveta i sa mnogo većim objektom\", rekla je Stajković. Ukazujući da je Prihvatilište institucija za privremen smeštaj i da je namenjeno za zbrinjavanje dece koja se nađu u stanju socijalne potrebe, bilo da su iz Beograda ili drugih gradova Srbije, ona je pojasnila da bi korisnici trebalo da se zadrže u Prihvatilištu do 30 dana, eventualno do šest meseci do kada je neophodno da se pronađe najbolje rešenje za njihov trajni oblik zaštite.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020