Prihvatilište za decu proslavilo 51. rođendan

Izvor: Beoinfo

\"prihvatiliste-za-decu-proslavilo-51-rodjendan\"Prihvatilište za decu i omladinu proslavilo je danas 51 godinu svog rada. Ova ustanova prošle godine zbrinula je više od 400 mališana.

– Za svu decu koja igrom sudbine ovde borave prihvatilište predstavlja šansu da otpočnu novi život. Najvažnije je da ljudi o njima brinu, da imaju dobre namere i želju da im pomognu. Sa svoje strane, Grad Beograd će uvek činiti sve što može da ova i slične ustanove imaju najbolje uslove za rad – rekao je Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Vladan Đukić, sekretar za socijalnu zaštitu, istakao je da Prihvatilište za decu i omladinu ima svoje tri prihvatne stanice: u Zvečanskoj, Božidara Adžije i u Bulevaru oslobođenja i da brine o deci svih uzrasta.

– Najvažnije je da deca koja jednom dođu u prihvatilište više nikada ne završe na ulici, već da uspevamo da im nađemo trajan smeštaj u hraniteljskim porodicama. Štićenici prihvatilišta u najvećem broju slučajeva završe škole i postaju korisni članovi našeg društva, a njihov dalji razvoj veoma budno prate socijalni radnici – kazao je Vladan Đukić.

U današnjoj proslavi učestvovali su štićenici doma, ali i glumci „Pan teatra”, dečjeg hora „Čarolija” i folklornog ansambla „Kolo”.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020