Projekat Pobedi za decu Prihvatilišta


Na inicijativu brojnih prijatelja koji su bili upoznati sa teškoćama u rada Prihvatilišta za decu Beograda, 07.06.2010. pokrenut je projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta“ čiji je cilj bio prikupljanje novčanih sredstava za preseljenje ustanove u veći prostor. 2014. je u okviru projekta pokrenuta i akcija „Čuvarkućica“ čiji je cilj bio konačno rešavanje ovog urgentnog problema.

2015. godine, gradonačelnik Beograda je saopštio da je pronađen nova lokacija za Prihvatilište i da je započet proces prenosa vlasništva, adaptacije i renoviranja zgrade od preko 1.700 kvadrata na adresi Živka Davidovića br. 64, nekadašnjoj zgradi Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ na Zvezdari.


U okviru projekta „Pobedi za decu Prihvatilišta“ je kroz donacije pojedinaca i kompanija do novembra 2018. godine prikupljeno 16 miliona dinara koje su uz sredstva Grada Beograda omogućile radove i opremanje novog prostora. Preduslov za preseljenje na novu adresu je bilo izdvajanje Prihvatilišta iz okvira Zavoda za vaspitanje dece i dobijanje statusa samostalne ustanove, što je učinjeno Odlukom Skupštine grada Beograda 30.11.2018. godine.

Nova zgrada Prihvatilišta je zvanično otvorena 25.02.2019, čime je, uz pomoć Grada Beograda, uspešno završen projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta“, a deci obezbeđen veliki i moderan novi prostor.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020