Promocija knjige “Naša deca“ Melanije Stoin Petrović

Izvor: TV Best

Dvorište Prihvatilišta za decu u Beogradu bilo je ispunjeno brojnim gostima i medijima koji su došli da uveličaju promociju knjige „Naša deca“ autorke (i novinarke) Melanije Stoin Petrović. Kako je istakla, knjiga je štampana sa ciljem da se prodaje u humanitarne svrhe, a sav novac koji bude prikupljen od njene prodaje, ići će deci Prihvatilišta.


Nastala je tokom prošle zime kada je dolazila u Prihvatilište, družila se sa decom i zaposlenima i beležila sve na šta je naišla sa idejom da to pretoči u knjigu. Ceo krug saradnika koji je u tome uzeo učešće – lektor, prelamač, ilustrator i fotograf svoj deo posla je takođe uradio volonterski, a crkveni hor Sveti Joakim i Ana iz Obrenovca finansirali su štampanje. Prvo izdanje broji 1.000 primeraka.

“Strašno mi je bilo teško kad je jedan dečko dobio napad panike, jer se setio da je tog dana godišnjica smrti njegove bake, probdela sam celu noć... Bila sam pripremljena, ne možete da oguglate na takve sudbine i priče, jer su mnogo strašnije od onog što možemo da zamislimo, a to su deca. Trudila sam se da ostanem po strani da bih bila što objektivnija”, rekla je za TV Best Melanija Stoin Petrović.

Glumica Tatjana Kecman je pročitala nekoliko odlomaka iz knjige, a podržale su je i glumice Ana Todorović Diallo i Vanja Milačić koje su na događaj došle
sa svojim porodicama.

Planirano je više ovakvih promocija na kojima bi se priče iz knjige približile što širem broju ljudi i na kojima bi se knjige prodavale po ceni od 299 dinara.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020