Proslava Dana porodice 2014

Izvor: Pulsonline

\"proslava-dana-porodice-2014\"Deca iz Prihvatilištasu proslavila dan porodice. \“To je događaj koji se željno iščekuje i u čijoj pripremi oni učestvuju sa velikim žarom\“, rekla je Danijela Stajković. Uprkos kiši i vanrednoj situaciji u celoj zemlji i poplavama u Beogradu, juče su deca iz Prihvatilišta proslavila dan porodice.

Ova manifestacija je veoma važna za mališane. To je događaj koji se željno iščekuje i u čijoj pripremi oni učestvuju sa velikim žarom, jer znaju da će im u goste doći prijatelji koji žele da pomognu da njihovo detinjstvo krene pravim putem.

Odmah na početku, u njihovo ime, vaspitači Prihvatiliša rekli su – VELIKO HVALA SVIMA.

Igrali su igre bez granica! Smejali se, trčali, takmičili i pobedili, svi zajedno.

Klub Partizan dodelio je nagradu najboljem. Za najmlađe organizovana je igra “Skriveno blago”. Kakvi su to osmesi odjekivali prostorijama Prihvatilišta dok su najmlađi štićenici naše kuće tražili blago. Tu je bio i hor Čarolija, predstavnici javnih servisa “u punoj opremi”, i sa vozilima: Komunalna policija, Interventna policija i šesto odeljenje MUP 29 novembar,Žandrmerija, SAJ, Vojska Srbije, JKP Zelenilo Beograd, JKP Gradske pijace ( oni su nam doneli pun štand svežeg voća).

Svi oni deci su govoili o svom poslu, šta on znači, koliko je važan i kako mogu jednog dana da se bave nekim od ovih zanimnja. Okice širom otvorene, oduševljenje. Dan porodice su proslavili i predstavnici Ambasade Malezije i italije.” Rajske ptice” plesna trupa Malezijske ambasade je očarala naše mališane kao i sve prisutne.Dejan Čolić iz Skupštine grada obradovao je decu vešću da se o potrebama Prihvatilišta govorilo već na prvoj sednici i obećao da će problem Prihvatilišta što se tiče novog prostora biti rešen u najkraćem mogućem roku.

Mališane je oduševio svojim nastupom i mladi pevač Marko Mandić, čije pesme mališani znaju napamet. Plesala je i ritmička grupa “Ritam”. Svi smo plesali, a onda samo sa kapuera klubom za najmlađe “Senzala”, učili kapueru! Viktor Savić ili omiljeni “Milutinac” iz “Montevidea”, potom glumice Ana Todorović Diallo, Vanja Milačić i Tatjana Kecman, neodoljivi i Igor Brakus, radio voditelj, glumac Slobodan Ćustić i maneken Vlada Vuksanović i mnogi drugi.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020