Rakovički osnovci u akciji Pobedi za decu Prihvatilišta

Izvor: Glas javnosti

Akciji Pobedi za decu Prihvatilišta, koju je prošle godine pokrenulo Prihvatilište za decu i omladinu, priključili su se i mališani iz osnovnih škola sa opštine Rakovica.

BEOGRAD – Akciji „Pobedi za decu Prihvatilišta”, koju je prošle godine pokrenulo Prihvatilište za decu i omladinu, priključili su se i mališani iz osnovnih škola sa opštine Rakovica. Za njih je Agencija „Šala” priredila predstavu „Torta od muzike i sporta”, a deo prihoda od kupovine ulaznica namenjen je deci Prihvatilišta. Prva u nizu predstava odigraće se sutra u Osnovnoj školi ,,Ivo Andrić” (Ivana Mičurina 38a), sa početkom u 10.50 časova.

Cilj akcije „Pobedi za decu Prihvatilišta” jeste preseljenje ove ustanove u veći prostor koji bi obezbedio mesto za sve kojima je pomoć neophodna jer, prema statističkim podacima, raste broj dece kojima je neophodna pomoć ove ustanove. Kako su trenutni kapaciteti ustanove 16 kreveta, a površina 250 kvadratnih metara, neophodno je preseljenje Prihvatilišta u veći prostor minimalne površine 400 kvadratnih metara, sa povećanjem kapaciteta na 30 kreveta. Prihvatilište za decu i omladinu zbrinjava najosetljivije kategorije dece iz cele Srbije, među kojima su žrtve nasilja i zlostavljanja, žrtve trgovine ljudima, zanemarivanja, deca bez roditeljskog staranja i deca ulice.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020