Renovirano Prihvatilište za decu

\"renovirano-prihvatiliste\"Zahvaljujući zajedničkim naporima i donacijama Gradskog sekretarijata za socijalnu i dečiju zaštitu, Američke ambasade u Beogradu, Telenor fondacije i Dečje fondacije Divac, prostor Prihvatilišta i Prihvatne stanice pod okriljem Zavoda za vaspitanje dece i omladine je renoviran i potpuno prilagođen deci koja tamo borave.

Sve prostorije su obnovljene, nabavljen je kompletan nov nameštaj i bela tehnika, opremljena kuhinja i sva kupatila. Takođe je obezbeđena osnovna medicinska oprema, edukativni materijal kao i tehnička oprema. Završetak projekta obeležila je knjiga dokumentarnih priča o deci \"Pozdravi nekog\", ilustrovana crtežima dece prihvatilišta koja je upravo izašla iz štampe uz podršku donatora.

Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta i Prihvatne stanice, izrazila je zahvalnost za podršku projektu. „Zadovoljstvo dece i svih nas u ustanovi kao što je naša najveće je kada znamo da je društvo pokazalo brigu i razumevanje za probleme i potrebe ove dece. U toku godine kroz prihvatilište prođe do 600 dece, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite. Imali smo veliku podršku donatora da prostor prilagodimo ovoj deci i da im obezbedimo adekvatnu negu. Utisak koji oni imaju pošto uđu u ovaj lep i osvežen prostor jeste da neko o njima sada stvarno brine“, kaže Danijela Stajković.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020