Rolerijada: Poznati i Uniqa osiguranje za decu Prihvatilišta

\"rolerijada-poznati-i-uniqa-osiguranje\"“Nastavnice, nastavnice! Spremni smo, kad krećemo?” Nikad spremniji, sa rolerima oko vrata, čuli su se uzvici i „velikih“ i „malih“ hodnicima Prihvatilišta. Deca ko deca, svako bi rekao, ali ova naša deca su možda sa najviše nestrpljenja očekivala ovu 13. po redu Beogradsku rolerijadu, jer njima to nije trinaesta, već prva.

Par nedelja pre ove sportske manifestacije prvi put su stali na rolere koje su im poklonili organizatori Rolerijade na čelu sa gospodinom Robertom Pristovšekom. Deca su ih prvo sa divljenjem gledali, opipavali, obrtali, gurali ručice unutra., a onda su odlučno zategli pertle i krenuli napolje. Tako iz dana u dan, prvo nespretno uz padanja i ustajanja, pa sve sigurnije, dobili smo pravu ekipu dostojnu takmičenja.

Došlo je vreme za takmičenje. Mali Kiza gura svoj trotinet, pa kad se zaleti, oči mu ko farovi, a usta širom otvorena. Mora “čovek” da hvata što više vazduha, to mu je “pogonska energija”. Tako je naš Kiza ravnopravno učestvovao u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, u kojoj je Evropska komisija kao pokrovitelj manifestacije poklonila deci iz Zvečanske i Prihvatilišta po 20 trotineta.

Dok su se deca pripremala za takmičenje, na štandu „Uniqa osiguranja“ okupile su se poznate ličnosti da podrže humanitarnu akciju “Pobedi za decu Prihvatilišta” ali su neki tu priliku iskoristili ne samo da navijaju, već i da se za njih takmiče vozeći rolere i troninete. Deci su podršku u ovom važnom danu dali Igor Bećirić, Miloš Maksimović, Nemanja Kostić, Isidora Bjelica, Miloš Milovanović, Zoran Kesić, Katarina Lazarević, pa čak i Ambasador EU Vensan Dežer.

Na štandu Uniqe, posetioci su mogli da kupljenom majcom, kačketom, loptom ili šalom daju svoj doprinos poboljšanju uslova u beogradskom Prihvatilištu.

Na ovogodišnjoj rolerijadi nismo osvojili nijednu nagradu, ali je provod bio nezaboravan. Ipak, deca su vaspitačima sa ponosom rekla da će od proleća voziti svakog dana i uvežbati da sledeće godine osvoje bar jedno od prva tri mesta za Prihvatilište.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020