Sovereign Order of Malta podržao decu Prihvatilišta

Ambasador Suverenog Malteškog reda će i ove godine biti uz decu. On će to činiti kroz važan projekat “Make a WISH to the Sovereign Order of Malta” (videti na sajtu pod PRAVILNIK 2017 ), ali i kroz planirane inicijative u duhu tradicije humanitarnog, socijalnog i bolničkog zalaganja koji karakteriše misiju Malteškog reda i njegovo višegodisnje prisustvo u Srbiji.

Naime, i ove godine nastavljamo sa programom “Topli obrok za hladne zimske dane” koji će trajati tokom cele ove veoma oštre zime.

U toku razgovora održanog u Ambasadi Malteškog reda u Beogradu, ambasador Alberto di Luka i g-dja Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu, i njen saradnik g-din Nenad Vasiljević, socijalni radnik razgovarali su o tempu i načinu realizacije ove humanitarne inicijative.

Podržaćemo Prihvatilište za decu koje zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja ili deca sa ulice.

To su svakodnevne dramatične i teskobne tragedije koje na bolan način povezuju mnoge zemlje naše “civilizovane” Evrope.

Prihvatilište za decu, za 58 godina rada, zbrinulo je 80.000 dece, a na dobrotvornoj večeri organizovanoj u Milanu zahvaljujući razumevanju g-dje Ulrike Natus Ruggieri, na kojoj su učestvovali predstavnici iz Italije, Francuske i Monaka, sakupljena su sredstva za pružanje pomoći korisnicima centra do kasnog proleća

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020