Studenti Ekonomskog fakulteta uručili donaciju Prihvatilištu za decu Beograda

U četvrtak, 30. maja, studenti Ekonomskog fakulteta su uručili donaciju Prihvatilištu za decu Beograda, kako bi mališanima bez roditeljskog staranja svakodnevicu učinili prijatnijom i zanimljivijom. Humanitarnu akciju je organizovao Ekonomski fakultet. Učestvovali su studenti, profesori i drugi zaposleni ovog fakulteta. Prilikom ove posete studenti su održali kreativnu radionicu što je dodatno obradovalo mališane.

Blokovi za crtanje, plastelin, glina, kolaž papir, sveske, lepak za papir, olovke, flomasteri, tempere samo su neki od materijala koji su proteklog meseca prikupljeni i donirani Prihvatilištu. Prihvatilište za decu Beograda postoji od 1958. godine a zbrinjava najosetljivije kategorije dece i mladih iz Beograda, pa i cele Srbije koja se zateknu na teritoriji glavnog grada, uzrasta od 7 do 18 godina.

“Tek kada smo proveli dan sa decom koja nemaju dom i videvši koliko im ovakve stvari znače, shvatili smo da humanitrane akcije kao što je ova treba da postanu stalna praksa. Napredak društva ne zavisi samo od uspešne privrede, već i od toga koliko vodimo računa i mislimo na one kojima je potrebna naša pomoć”, rekla je studentkinja Ekonomskog fakulteta, Nikolina Berak.

Iz Prihvatilišta su se zahvalili na donaciji i preneli dečije utiske da su uživali u druženju sa studentima i da se raduju novim susretima.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020