Studenti sa Kariba zaigrali košarku sa decom Prihvatilišta

Izvor: 24 sata

\"studenti-sa-kariba-zaigrali-kosarku\"Grupa od desetak stranih studenata-stipendista programa “Svet u Srbiji”, koji sprovodi Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije posetili su danas sa srpskim prijateljima Prihvatilište za decu-Beograd.

Predvođeni Jamajčankom Venišom Majers strani studenti Univerziteta u Beogradu koji dolaze iz karipskih država ( kao što su Antigva i Barbuda (Benžamin Džozef i Vintli Barton), Grenada (Liz Edgar), Jamajka (Tašina Smit, Suniel Morgan I Daniel Vilijams), Trinidad i Tobago (Mikel Bing)) organizovali su kreativnu, muzičku i sportsku radionicu za 23 mališana koji trenutno borave u Prihvatilištu. Devojčice i dečaci uzrasta od osam do 18. godina bili su u prilici da saznaju o načinu života, kulturi ali i sportskim aktivnostima tzv. West Indies-a, stanovnika „Zapadnoindijskih ostrva” (Karipska ostrva).

Tokom dvočasovnog druženja sa studentima sa Kariba mališani su crtali, čitali i pevali ali i učestvovali u sportskim aktivnostima koje su osebno za njih pripremili gosti sa Kariba. Među studentima koji su posetili Prihvatilište za decu-Beograd bio je i Vintli Barton, reprezentativac Srbije u kriketu.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020