Uručena donacija Prihvatilištu za decu

Izvor: Beoinfo

Prihvatilištu za decu grada Beograda danas je uručen automobil „micubiši pajero”, donacija Ambasade Italije u Beogradu. Uručenju su prisustvovali Đanfranko Petrucela, prvi savetnik ambasade Italije, Gorana Rasić, predstavnica Đenerali osiguranja, Milena Beočanin, pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu, i Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu.

Danijela Stajković zahvalila je na ovoj donaciji i istakla veliki značaj koji ona ima za funkcionisanje Prihvatilišta u redovnim i vaninstitucionalnim aktivnostima.

Milena Beočanin je takođe zahvalila Ambasadi Italije na upućenoj donaciji, kao i Đenerali osiguranju Srbija što su se priključili ovom humanitarnom gestu.

– Grad Beograd nastoji da svim korisnicima prava i usluga socijalne zaštite obezbedi uključenost u širu društvenu zajednicu, te je od izuzetnog značaja saradnja sa društveno odgovornim kompanijama. Vozilo će biti od velike koristi za decu Prihvatilišta jer će im omogućiti lakše učestvovanje u svim aktivnostima van ustanove – istakla je Milena Beočanin.

Na prijemu, koji je 2. juna održan u ambasadi u Beogradu povodom Dana Republike Italije, ambasador Đuzepe Manco najavio je ovu donaciju i uručio, u znak solidarnosti, Prihvatilištu za decu ključeve automobila. Đenerali osiguranje Srbija priključilo se donaciji, obezbedivši potpun servis i registraciju vozila.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020