Uskršnji humanitarni bazar održan u UK Vuk Stefanović Karadžić

Uskršnji bazar humanitarnog karaktera koji je organizovala Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, uz podršku Gradske opštine Zvezdara, održan je u utorak, 23.4. u Multimedijalnol sali Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, Bulevar kralja Aleksandra 77a.

Na kreativnim radionicama predškolci iz zvezdarskog vrtića „Sunčica”, deca iz Prihvatilišta za decu Beograda i članovi MNRO „Zvezdara” su, uz pomoć radioničara, oslikavala drvena jaja i spremala ih za Uskrs. Lepo oslikana drvena jaja privlačila su pažnju prisutnih, a deca su se takmičila čije jaje će biti veselije i ko će oslikati više jaja. U zabavnom delu programa je učestvovao i mađioničar Bojan koji je ovom prilikom imao i nastup sa belim golubovima.

Kreativnu radionicu oslikavanja drvenih jaja pratila je aukcija na kojoj su prodata uskršnja jaja koja su deca neposredno pre toga oslikala. Prikupljena novčana sredstva u iznosu od 24.000 dinara namenjena su Prihvatilištu za decu Beograda koje se nalazi na Zvezdari, u ulici Živka Davidovića 64. Donirani novac prikupljen je iz ličnih sredstava funkcionera, zaposlenih iz GO Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”.

Događaju su u ime GO Zvezdara prisustvovali i na aukciji učestvovali: Miloš Ignjatović, predsednik GO Zvezdara, Violeta Filip, zamenik predsednika GO Zvezdara, članovi Veća GO Zvezdara Dušan Ignjatović, Robert Milićević i Aleksandar Đuričić, sekretar Skupštine Opštine Slavko Babić i zamenik sekretara Skupštine Opštine Ljiljana Filipović, Jelena Papić, šefica Kabineta predsednika GO Zvezdara sa saradnicimaa.

U ime organizatora i domaćina svim učesnicima i posetiocima obratili su se predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović i direktor UK „Vuk Stefanović Karadžić” Svetislav Bule Goncić, ističući uspešnu saradnju i podršku humanitarnim i kreativnim akcijama namenjenim svim generacijama, kao i zahvalnost učesnicima današnje kreativne radionice koji su veselim bojama i dobrim raspoloženjem ulepšali čitav dan.

Na uspešnoj akciji i dobijenoj novčanoj pomoći zahvalila se direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković koja je istakla dobru saradnju Prihvatilišta sa Opštinom Zvezdara i UK „Vuk Stefanović Karadžić”. Ona je rekla da je Prihvatilište već sarađivalo i sa Volonterskim servisom Zvezdare i da je učestvovalo u drugim programima koji su bili namenjeni deci, kao i da će ova saradnja biti nastavljena.

Ponudu uskršnjih rukotvorina na Bazaru su obogatili radovima nastalim na kreativnim radionicama Udruženje MNRO Zvezdara i Volonterski servis Zvezdare.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020