Vesti


Deca iz Prihvatilišta za decu i omladinu na aeromitingu u Batajnici
Izvor: Studio B Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić prisustvovao je danas zajedno sa decom iz Prihvatilišta za decu i omladinu aeromitingu u Batajnici.
Pomoć za najmlađe i najstarije sugrađane
Izvor: Danas Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu izdvojilo je 10 miliona dinara iz Fonda igara na sreću za podršku socijalnoj politici Grada Beograda. Po pet miliona dinara Grad je namenio Prihvatilištu za odrasla i stara lica i Prihvatilištu za decu i omladinu, na Voždovcu.
Prihvatilište za decu proslavilo 51. rođendan
Izvor: Beoinfo Prihvatilište za decu i omladinu proslavilo je danas 51 godinu svog rada. Ova ustanova prošle godine zbrinula je više od 400 mališana.
Dovodi ih policija, ali dolaze i sami
Izvor: Blic Za samo mesec dana četrdesetoro dečaka i devojčica sa ulice našlo se u Prihvatilištu u Bulevaru oslobođenja 219. U skučenom prostoru utočište nalaze mališani žrtve trgovine ljudima ili zlostavljana deca koju policija pokupi sa asfalta, dok deca bez roditeljske brige ovde dolaze na zahtev Centra za socijalni rad.
Njujorški fotograf „zaboravljenoj” deci
Izvor: Politika Kalemegdan pod mesečinom, Crkva svetog Marka, novogodišnji tamburaši, beogradski mostovi neki su od motiva sa fotografija Danijela Četmena, fotografa iz Njujorka. Zbog velike ljubavi koju oseća prema srpskom narodu i u želji da pomogne mališanima bez roditelja koji žive u Prihvatilištu za decu i omladinu u Bulevaru oslobođenja, Četmen je organizovao aukciju ovih […]
Otvorena vrata za male sugrađane
Izvor: Danas Dok se ovih hladnih zimskih dana mnogi sugrađani bezbrižno greju u toplim domovima, malo ko u tom trenutku pomisli kako je deci koja žive ili rade na ulici i kojima je hladnoća svakodnevni „prijatelj“. U gradu postoji nekoliko ustanova gde ta deca mogu da dođu da se ugreju, okupaju, pojedu nešto i da […]
Aukcija čestitki u Prihvatilištu
Izvor: Blic Tradicionalna novogodišnja svečanost održana je juče u Prihvatilištu za decu i omladinu u Bulevaruoslobođenja 219 na Voždovcu, koju su organizovala deca i zaposleni u ovoj ustanovi u saradnji sa misijom OEBS-a.

© Prihvatilište za decu Beograda © 2009-2020